11
ян.
2015

Клисурският манастир “Света Петка” се намира в покрайнините на столицата, на 8 километра от курортния град Банкя,северозападно от село Клисура.До манастира води тесен асфалтов път. В първоначалния си вид Клисурският манастир "Света Петка"  е бил построен на древен път, свързващ София със Брезник. Малко се знае за историята на  манастира, чиито архиви и библиотека са изгорели.

Вижте още
19
окт.
2014

Програма: Отпътуване от пл. Руски Паметник в 07:00. Посещение на манастира “Св. Йоаким Осоговски”. Пристигане в Скопие към 10.30. Пешеходна разходка в Скопие - "Каменния мост" - символ на Скопие, стария квартал "Вароша", крепостта "Скопско кале" и Църквата "Св.Спас" със саркофага на Гоце Делчев; паметника на Майка Тереза, издигнат на мястото на родната й къща; старата.

Вижте още
20
авг.
2014

1 Ден - Отпътуване в 7.00 часа от площад „Александър Невски” (зад катедралния храм, в началото на улица „Оборище”) по маршрут София - Плевен - Червен - Иваново - Русе. Туристическа програма в Плевен - посещение на Панорамата „Плевенска епопея - 1877 г.”, Мавзолея гробница на руските и румънските войници, убити по време на Освободителната.

Вижте още
13
авг.
2014

Рилският манастир е ставропигиален манастир, намиращ се в Югозападна България, Област Кюстендил, община Рила. Основан е през Х век от св. Иван Рилски, в горното течение на Рилска река. Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване в 8:00 часа от стадион Васил.

Вижте още